Wie is hier nou de Baas?

“Wie is hier nou de Baas?” is inmiddels een populaire Klassieker in de wereld van de zelfhulp-literatuur en hard op weg een bestseller te worden. Over regie nemen, jezelf resetten, controle afzweren, afweer herkennen… de derde druk is totaal herzien en biedt je in sneltreinvaart zicht op wat je kunt doen om te groeien in je leven. Het wordt ervaren als een lekker aards boek met uitvoerbare technieken.

Zelf kunnen beslissen over je eigen leven, oprecht je eigen keuzes maken, staat voor veel mensen op nummer 1 om écht gelukkig te zijn. In de praktijk worden we echter voortdurend belaagd door ‘bazen’ die ons listig op het verkeerde spoor zetten. Zo raken we allemaal wel eens verstrikt in (destructief) gedrag dat meer gericht is op verdediging, vermijding, controle of ontkenning. We laten ons leiden door onze opvoeding, eerder gemaakte keuzes, angsten, status, bezit of verouderd gedrag. Zo raken we de controle kwijt en zijn zij de baas geworden.

Heb je last van een ontevreden gevoel, wisselende stemmingen, depressieve gevoelens of energieverlies? Hik je aan tegen het leven of draaf je juist door in doen-doen-doen? Dan is er een grote kans dat jij niet de baas bent over je eigen leven en op de automatische piloot vliegt.

Maar hoe neem je de regie weer terug? Hoe kom je erachter wat jij écht wilt en hoe ga je dit realiseren? Leer van Pep Degens hoe je weer de piloot wordt van je eigen leven. Zodat je je leven gaat leiden in plaats van lijden. Jij bent immers de baas!

Trefwoorden: Leven keuzes geluk destructief gedrag controle baas piloot Pep Degens handleiding