Hoe werk ik

Ik werk oplossingsgericht

Relatietherapie en -coaching richt zich op gedrag en gedragsverandering voor zover van belang in de relatie. Daarbij beginnen we altijd in het ‘hier en nu’. Wat speelt er, wat is het verhaal van ieder van beiden? Daarbij is het kennismakingsgesprek niet passief van mijn kant, maar meteen al een coachingsgesprek. Jullie toewijding en inzet is van belang om het tot een succes te maken. Scheiden is altijd een optie, maar moet je pas willen als je het eerst echt nog met elkaar bent aangegaan. Zo voorkom je spijt achteraf en onnodige schade, ook voor kinderen. Oftewel: laten we kijken hoever we kunnen komen met het redden van je relatie, en pas als het echt niet meer werkt werken we aan een liefdevol afscheid en ont-hechting van jullie als partners.      

Waar willen jullie afspreken?

Het is aan jullie waar de kennismaking plaatsvindt. Dat mag in jullie eigen vertrouwde omgeving of op mijn eigen werklocatie in Amersfoort. Normaliter werk ik in de regio Eemland, het gebied rondom Zeist, Soest, Amersfoort, Leusden, Hoevelaken en Nijkerk.     

Wees er op tijd bij…

Mijn eigen ervaring en stokpaardje: je vraagt meestal te laat om hulp. Gemakzucht, te druk zijn, geen spelbreker willen zijn, de illusie van geluk hoog willen houden, geen zin in gedoe; ik snap je excuus, maar het werkt niet in je voordeel bij het aanpakken van jullie relatie. Voor je het weet ben je maanden verder en verstrikt geraakt in een destructieve en zinloze loopgraafoorlog. Moet je je man/vrouw/vriend(in) meesleuren en vindt die het maar onzin? Dan ben je niet de eerste noch de enige. Overigens trekt in 85% van de gevallen de vrouwelijke partner aan de bel. So be it, iemand moet de klok luiden. Kom desnoods eerst even alleen en kijk wat dat je brengt.

Laten we gewoon eens laagdrempelig starten, jullie wensen en belemmeringen of jullie patronen en spelletjes bekijken. Die neerwaartse spiraal tot stilstand brengen en daarna pas ombuigen in vertrouwen en hernieuwde passie & verlangen naar elkaar. 

Kosten

Per gesprek reken ik een tarief van € 135,- per uur exclusief BTW. Evt reiskosten tegen € 0,30/km vanaf mijn huisadres. Kosten worden helaas al jaren niet meer vergoed door de verzekering, maar kunnen wel evt als coaching bruto in rekening worden gebracht. 

Huiswerk

Zonder huiswerk gaat het niet. De groei in je relatie boek je uiteraard tussen onze gesprekken door en niet IN die gesprekken. Graag verras ik je met de krachtige werking van simpele oefeningen, die de opgave weerspiegelen waar je als relatie voor staat. Dat kan gaan om het verbeteren van het onderling contact, het herstellen van intimiteit, het openen van de communicatie, of het beëindigen van ongewenste gedragspatronen.

Formaliteiten

Ik werk standaard met gesprekken die 1,5 – 2 uur duren. Het eerste gesprek is de intake waarbij we de problematiek in kaart brengen, de hulpvraag formuleren en een inschatting maken van het te volgen traject. Ik volg daarbij de ethische gedragscode van de NOBCO-coaches.

Eerst maar eens kennismaken?

Wacht dan gewoon niet te lang...

Er is altijd iets te bespreken en ook te verbeteren. Gun jezelf en je partner een intieme top-relatie, het is Geluksbrenger nummer 1! 

Afspraak maken