Corona als ultieme beproeving

Liefde in tijden van corona

Je krijgt het wel voor de kiezen. Natuurlijk heb je ooit voor je relatie gekozen, maar niet om beide online thuis te zitten en elkaar de hele dag voor de voeten te lopen. De huidige situatie zorgt voor een indrukwekkende en radicale verandering in je routines. De kans is groot dat je even overschakelt naar de overlevingsstand, en praktisch gaat kijken en handelen om deze tijd door te komen. Niet doen. Ga er juist voor om in jezelf en elkaar te investeren!

Maak Con-tact! Bouw aan herinneringen…

Con-tact betekent letterlijk ‘met aanraking’. Geen afstand dus, maar een snaar raken! Contact werkt altijd twee kanten op: naar jezelf en naar de ander. met jezelf? Ja. Lees. lees boeken, er is zoveel op relatiegebied. Dus verslind Esther Perel, lees Hannah Cuppen, verdiep je in ‘Liefde in tijden van scheiden’- omdat mijn boek ook gewoon over liefde gaat. Elk boek reflecteert thematiek in jezelf, breekt gedachten open, laat je nadenken en bezinnen. je hebt die prikkels nodig, anders blijf je rondlopen met wat je nu al weet en hoe je nu al denkt. Ont-wikkel jezelf liever! En dan contact met de ander…Wat nemen we dat contact toch snel voor lief… Wanneer heb je voor het laatst ontroering gevoeld, of liefde? Het zal het laatste zijn waar je aan denkt als je met je mondkapje op in de supermarkt loopt… En juist daarom moet je erbij stilstaan. Doe gewoon eens wat je ook zou doen in de tijd dat je nog verliefd was op je partner: stuur een bericht. Onverwacht, liefdevol, verrassend. Dat kan in de vorm zijn van een gesproken compliment, een appje of zelfs een ouderwetse brief. Over haar/zijn ogen die je zo mooi vindt, het besef dat je in liefde samenleeft en dat je nu ineens weer overvalt. Iets kleins, een momentje van con-tact. Investeer in contact in plaats van het voor lief te nemen.

Op die manier bouw je aan herinneringen die je in de toekomst nog van pas gaan komen. Je moet het ooit hebben van de ervaringen die jou en je partner aan elkaar smeden, want narigheid (tegenslag, verleiding) komt er ongetwijfeld. Op dat moment kun je maar beter terugkijken en terugvallen op een hechte basis.

Deel bericht op: